Dlaczego moje filtry są resetowane po przeładowaniu?
Krótka odpowiedź
Filtry Inbox są zapisywane na czas trwania sesji przeglądarki, a nie na stałe. Po ponownym uruchomieniu przeglądarki lub zalogowaniu się od nowa zostaną one zresetowane.
Szczegóły
Każda nowa sesja rozpoczyna się od pustego Inbox — bez automatycznego ładowania widoku z filtrami, który mógłby już nie być aktualny.
Jeśli regularnie potrzebujesz tych samych filtrów, użyj parametrów URL do tworzenia linków:
?source_tag=direktwettbewerberwyświetla tylko Updates z tym tagiem źródła?update_tag=produktneuheitenwyświetla tylko Updates z tym tagiem Updates
Zapisz ten adres URL jako zakładkę w przeglądarce. Przy następnym otwarciu filtry zostaną natychmiast ustawione.