Przejdź do głównej zawartości
Do aplikacji

Trzy foldery Inbox — Inbox, Zapisane, Usunięte

Nie do archiwizowania, lecz do przerobienia

Inbox w Picasi to nie archiwum, w którym wszystko zostaje. Każdy Update przechodzi przez nią raz i zostaje oceniony.

Każda otrzymana Update trafia najpierw do Inbox. Tam czeka na decyzję: czy jest istotna, czy nie? Ta decyzja to wasz właściwy wkład. Picasi zajmie się resztą.

Trzy foldery

Inbox zawiera wszystkie nowe treści, które nie zostały jeszcze ocenione. Jest to lista, którą przeglądacie codziennie lub kilka razy dziennie. Pełna Inbox to normalny stan — oznacza, że są nowe treści.

Zapisane zawiera wszystko, co uznaliście za istotne. To wasze wyselekcjonowane archiwum. Jeśli generujecie raporty AI, domyślnie wykorzystują one treści z folderu „Zapisane”. Wszystko, co tam trafia, zostało świadomie wybrane.

Odrzucone zawiera wszystko, co uznaliście za nieistotne. Znikają one automatycznie po 28 dniach. Nie musicie zajmować się tym ręcznie.

Dlaczego warto świadomie odrzucać?

To, co odrzucacie, opuszcza Inbox. Zostaje w niej tylko to, co czeka jeszcze na decyzję — a w Zapisanych tylko to, co wybraliście świadomie.

Co dzieje się z przetworzonymi Updates

Gdy tylko Update trafi do folderu „Zapisane” lub „Odrzucone”, opuszcza Inbox na stałe. Nie może stamtąd powrócić do Inbox — ale można ją przenieść z folderu „Odrzucone” do „Zapisane”, o ile nie upłynął jeszcze 28-dniowy termin.

Po upływie 28 dni odrzucone Updates są trwale usuwane. Zapisane Updates pozostają zachowane tak długo, jak długo aktywna jest Twoja subskrypcja.

Powiązane tematy